Észak-Magyarország


Programok
Vásár
Éjszakai élet
Gyerekeknek
Koncert
Fesztivál
Túra
Falunap
Kiállítás
Előadás
Kultúrális esemény
Egyéb program
Ünnepek

Látnivalók
Műemlék
Múzeum
Természeti érték
Templom

Szállás
Hotel
Panzió
Magánszállás
Turistaszálló
Kemping

Sport
Lovaglás
Horgászat
Vadászat
Golf
Vízisport
Labdarúgás
Egyéb szabadidő
Repülős élmények
Hajós élmények
Autós élmények
Extrém élmények

Látnivalók

Aba Sámuel földvára
Múzeum
3898 Abaújvár, Váralja utca
A korabeli földvár maradványai, ékszerek, lószerszámok, sírkövek és edények láthatók a múzeumban, melyeket a Herman Ottó Múzeumtól kapott Abaújvár. Helytörténeti tárlat.
Abaújszántói Lovasklub
Lovaglás
3881 Abaújszántó, Rákóczi út 77.
Abaújszántó és térsége lovas kultúrájának megőrzése-továbbvitele. Lehetőség nyílik lovaglásra -lovas bemutatók-lovas tábor szervezésére
Amadé vár-rom
Műemlék
3895 Gönc, Dobogó-hegy
A hegyek között, az Amadé-vár alatt láthatók a Nagy Lajos király által 1371-ben alapított pálos kolostornak és gótikus templomának romjai.
Anna Mésztufabarlang
Természeti érték
3517 Lillafüred, A Palotaszálló függőkertje
Pókok, lepkék, denevérek. A termek falán és mennyezetén a travertinoval bevont mohafüggönyök, fenyőlombok, gyökerek szövedéke csodálatos látványt nyújt. A barlang mésztufa képződményei, a mészkőbarlang sajátosságai.
Avalon Park
Egyéb szabadidő
3500 Miskolc, Iglói út 15.
Balogh-Liget Lovas klub
Lovaglás
3711 Szirmabesenyő, Király-hegy
lovasoktatás, fogathajtás-oktatás, terápiás lovagoltatás A Balogh-Liget Lovas Klub Miskolctól 3 km-re a 26-os út mellett lévő Szirmabesenyő közigazgatási területén helyezkedik el, a Bükk lábánál, festői környezetben, Király-hegyen, minden igényt...
Bánkúti Síklub
Egyéb szabadidő
3500 Miskolc, Bánkút
Bánkút a Bükk hegység központjában helyezkedik el, több mint 900 m magasan. Nyolc lesiklópályán, négy húzó, négy tolókaros sífelvonó, hóágyúk és hótaposó gépek biztosítják a kiváló síelési lehetőségeket. A nehéz, közepes valamint a tanulópálya...
Bányászati Gyűjtemény
Múzeum
3531 Miskolc, Mexikó-völgy
A gyűjtemény célja egyrészt tisztelgés az iparban dolgozó elődök emléke, és Miskolc város korábbi fejlődését meghatározó alkotómunkájuk előtt; másrészt erősíteni az új nemzedékben a mérnöktudományokon alapuló szakmák társadalmi presztízsét.
Belvárosi Református Templom
Templom
3525 Miskolc, Kossuth Lajos utca 17.
A klasszicista stílusú templomot 1786 és 1808 között emelték. Az egyházkerület legmagasabb 68 méteres tornyában található a 28 mázsás Eszter harang, mely Bató Eszternek, a gazdag kereskedőcsalád gyermekének emlékére készült.
Bobpálya
Egyéb szabadidő
3519 Miskolctapolca, Garas sétány
Magyarország egyik legizgalmasabb bobpályája. Csodálatos környezetben, Miskolctapolcán a barlangfürdő és a csónakázótó közvetlen szomszédságában.
Boldogkői Vár
Műemlék
3885 Boldogkőváralja, -
A XIII. századi eredetű,mint királyi várat többször eladományozták. II. Rákóczi Ferenc is többször megfordult falai között. Itt töltötte életének egy esztendejét Dévai Bíró Mátyás, a magyar Luther, és Balassi Bálint itt írta a Borivóknak való című...
Boldogkőváraljai Tájház
Múzeum
3885 Boldogkőváralja, Arany János út 1.
A Tájházban láthatók az első teljes magyar nyelvű Biblia későbbi kiadásai, a vár feltárásakor megtalált népviseletek, címerek, használati eszközök, szövőszék, várleírás, cserépdarabok, fegyverek, a korabeli kovácsműhely használati eszközei,...
Bükkszentkereszti Sportpálya
Egyéb szabadidő
3557 Bükkszentkereszt, Jókai utca
Magyarország legmagasabban fekvő sportpályája (620-630 m) futballpálya, mellette röplabda, lábteniszpálya, jól felszerelt, tágas öltözőépülettel.
Diósgyőri Madonna
Műemlék
3535 Miskolc, Puskás T. utca 2.
1739-ben állított Immaculata szobor feltehetően pálos szerzetesek munkája.
Diósgyőri Papírgyár Papírgyári Múzeuma Papíripari Szakgyűjtemény
Múzeum
3534 Miskolc, Hegyalja utca 203/1
A szakgyűjtemény végigkíséri a papírkészítés illetve a gyár történetét, és a különböző tárgyi eszközök, dokumentumok mellett egy korhű berendezéssel felszerelt, XVIII. századi papírmerítő műhely is megtekinthető a múzeumban.
Diósgyőri római katolikus templom
Templom
3535 Miskolc, Puskás Tivadar utca 1.
Az eredetileg gótikus templom barokk átépítése a XVIII. században történt, 1753-ban szentelték fel. Ékessége a pálosok által faragott oltárok és szószék, valamint az 1490-ből származó Madonna szobor.
Dr. Kovács Miklós rózsagyűjteménye
Természeti érték
3531 Miskolc, Kőporos u. 34.
875 db (ebből 619 db katalogizált) rózsafajta. A gyűjteményben lévő fajta csoportok: miniatűr, polyantha, polyanthahybrid, floribunda, floribunda grandiflora, remontáns, tea, teahybrid, futó- és parkrózsák.
Észak-Magyarországi Horgász Egyesület
Horgászat
3525 Miskolc, Széchenyi utca 73.
Az egyesület kezelésben vannak a Miskolc környéki nagy bányatavak, a Mályi tó, Debreceni tó, Gólem tó (Összeköttetésben az István I. és II-es tóval, illetve a Tsz. tóval), a Hernád,Bódva folyó teljes hossza,Sajó folyó szinte teljes hosszban,...
ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.
Természeti érték
3525 Miskolc, Deák tér 1.
Das Revier ist etwa 70 Hektar meist bergigen, waldreichen Region des Landes, Nord-Ost-Ecke der Buche, der Aggteleki Karst und Zemplén-Gebirge, ist Magie eine einzigartige Flora und Fauna.
Evangélikus Templom
Templom
3881 Abaújszántó, Jászay Pál tér
Az egyhajós, félkörös szentélyű templom 1798-1799 között épült copf stílusban.Berendezése, míves főoltára, szószéke és keresztelőkútja szintén copfstílusú.Gúlasisakos tornya a főhomlokzat előtt áll.